.
De Frisbeesport
Logotype
Disc Golf the sport of the future? Disc Golf is de frisbee variant van het (bal)golf. De speler moet een bepaald traject in zo min mogelijk worpen afleggen. Het doel is de Pole Hole (basket), een stalen mand met kettingen erboven, die het doel hebben om de frisbee in zijn vlucht te stoppen waarna hij in de mand moet vallen. Deze Pole Hole is te vergelijken met het gat in de grond bij het gewone (bal)golf. Disc Golf is een uitdagende en toegankelijke sport door de combinatie van inzicht en concentratie. In Amerika en in Europa zijn er diversen banen en wordt er competitie gespeeld, zelfs in Nederland is er een winter tour. Disc Golf wordt vaak gespeeld in parken, waar hindernissen zoals bomen en waterpartijen omzeild moeten worden. Er zijn verschillende schijven voor verschillende situaties, net zoals er bij het gewone (bal)golf er verschillende clubs zijn. Zo kennen we de Putter, de mid Range disc en de Long range disc. De genoemde modellen zijn in verschillende afwijkingen en gewichten leverbaar.
Ook deze zomer geeft Dizzy Discs weer clinics. Benieuwd of uw gewenste datum nog beschikbaar is? Stuur een mail met uw wensen naar info@Dizzydiscs.nl
Bent u leraar op een basisschool of op het voortgezet onderwijs en bent u nu bezig met het programma voor volgend schooljaar? Wellicht kunt u frisbee in uw programma opnemen. Informeer naar de mogelijkheden.